Kommunikationsverktyget Slack är populärt bland såväl små som stora företag tack vare lättheten att skapa grupper och integrera andra applikationer. Slack har idag mer än 85 000 betalande kunder och brukas dagligen av över tio miljoner användare – vars lösenord kan vara på vift.

Nu skickar Slack Technologies ut e-mail till kunder med uppmaning om att byta lösenord. Anledningen är att Android-versionen av Slack under perioden 21 december 2020 till 21 januari i år har lagrat användardata, inklusive lösenord, i klartext. Om samma lösenord används på andra webbplatser eller tjänster bör det bytas även där.

Användare som använder Slack på en Android-telefon behöver inte skynda till att uppdatera mjukvaran, då versionen som lagrat information i klartext redan är blockerad. Däremot kan loggarna fortfarande finnas kvar och användare rekommenderas därför att radera Slacks applikationsdata på egen hand.

Det ena sättet att rensa loggarna på är att gå in i telefonens Inställningar -> Appar -> Slack -> Lagring -> Data och välja alternativet Rensa data. Ett annat sätt att komma åt inställningarna är att trycka länge på Slack-ikonen, trycka på Appinfo 🛈 och därefter gå in på Lagring -> Data och välja Rensa data.

Källa: Android Police

Används Slack på företaget där du jobbar? Vidtar ni i övrigt några särskilda åtgärder för att lösenord inte ska komma i orätta händer?