Bland de stora nyheterna för Playstation 5 pekar Sony ut sin nya spelkontroller Dualsense, med vilken fokus ligger på haptisk återkoppling i spel och anpassningsbart motstånd i avtryckarknapparna. Trots hyllningar av bland annat Xbox-chefen Phil Spencer är den inte utan problem, något många menar att Sony varit dåliga på att hörsamma.

Flera rapporter och foruminlägg på webben talar om ett utbrett problem med drifting för styrspakarna, vilket innebär att spakarna registrerar rörelser utan att spakarna används. Till följd av detta inleder USA-baserade advokatbyrån Chimicles Schwartz Kriner & Donaldson-Smith (CSK&D) en grupptalan, class-action lawsuit, mot Sony.

Specifically, the DualSense controllers that are used to operate the PS5 contain a defect that results in characters or gameplay moving on the screen without user command or manual operation of the joystick. This defect significantly interferes with gameplay and thus compromises the DualSense controller's core functionality.

Enligt advokatbyråns grupptalan handlar det om en defekt som påtagligt påverkar spelupplevelsen och kontrollerns primära funktion, något som bör ses som en helt rimlig analys. Medan defekter inte är helt ovanliga med ny hårdvara motiverar CSK&D sin grupptalan med Sony är för långsamma med att hantera supportärenden relaterade till problemet.

Det här är inte första gången som CSK&D är ansvariga för en grupptalan mot spelföretag för drifting. Samma advokatbyrå ligger bakom en separat grupptalan mot Nintendo för dess spelkontroller Joy-Con, även här på grund av problem med drifting.

Källa: Eurogamer

Äger du en Dualsense-kontroller och upplever problem med drifting? Eller har du en annan modern spelkontroller med samma typ av defekt?