Musikströmningstjänsten Spotify har sedan sin lansering blivit synonymt med musik för många konsumenter världen över. På senare tid har bolaget satsat hårt på att bredda sitt produktutbud med bland annat podcasts, där bland annat SweClockers Fredagspanel återfinns, medan Spotify på affärssidan roat sig med att ta strid mot Apple gällande App Store-avgifter.

Nu meddelar bolaget att en förbättring av tjänsten är på väg i form av Spotify Hifi. Tjänstens paradnummer är "leverans av musik i CD-kvalitet i förlustfritt format", vilket ska leda till "mer djup och klarhet" i dina favoritspår. Vidare säger sig Spotify arbeta med tillbehörstillverkare gällande implementation av Hifi-tjänsten i enheter som idag stödjer Spotify.

Exakta specifikationer gällande bitrate tillkännagavs inte, men förlustfri strömning av ljud existerar redan på marknaden idag och är tjänsten Tidals signum. Tidals Hifi-läge nyttjar ljudcodecen FLAC för att strömma musik i 1 411 kb/s – nivån Spotifys Hifi-tjänst kan väntas möta, då denna bitrate motsvarar just CD-kvalitet.

Spotify strömmar i dagsläget musik till Premium-kunder i upp till 320 kb/s med hjälp av den destruktiva codecen Ogg Vorbis, alternativt AAC i 256 kb/s i webbspelaren. Att Spotify Hifi tar klivet upp till FLAC kommer sannolikt inte vara en "aha"-upplevelse för majoriteten av musikkonsumenter. Tjänsten väntas istället gagna seriösa musikentusiaster med dedikerade system för musiklyssning.

Den nya tjänsten rullas ut på "utvalda marknader senare i år" – att den betingar ett prispremium över de nyligen höjda priserna förefaller sig sannolikt.

Läs mer om Spotify: