Svenska Louqe har med sitt kompakta och modulära chassi Ghost vunnit mången SweClockers-entusiasts hjärta. Ledorden har varit enkel och stilren design, stöd för moderkort i formatet Mini ITX samt möjligheten att svida om chassit efter eget tycke och smak, där olika kombinationer av top hats resulterar i hela 50 möjliga konfigurationer av samma chassi – med grundvolymen 8,2 liter.

Nu ser nästa del i sagan Louqe vara på gång, då bolaget nyttjat sina Twitter-privilegier för att visa upp ett kort videoklipp föreställande renderingar av en produkt under utveckling. Av inlägget med tillhörande hashtag att döma ser namnet ut att bli Raw S1, medan formfaktorn fortsatt är Mini ITX. Räknat i volym blir Raw S1 närmare 50 procent större än Ghost – men total volym blir trots detta inte större än 12 liter.

Volymen uppges dock förvaltas med omsorg, då bolaget uppger att grafikkort av tjockare typ kan monteras. Utöver att ha plats för grafikkort som tar tre expansionsplatser i anspråk får Raw S1 även framtidssäkring i form av en PCI Express 4.0-riser. Gällande kompatibilitet med övriga komponenter uppges ingenting – men vi väntar oss fortsatt nätaggregat i formfaktorn SFX och SFX-L.

Avslutningsvis utlovar Louqe att byggande i chassit ska vara "enkelt" – något vi lär få anledning att återkomma till vid en "snar" lansering.

Läs mer om Louqe: