Hemleveranser har fått sig ett uppsving i 2020-talets hemarbetarekonomi, och flertalet handlare erbjuder leverans till dörren från flertalet speditörer. Den svensk-danska logistikkoncernen med samhällsuppdrag heter som bekant Postnord, och har trots några brokiga år på nacken till följd av en sammanslagning av svenska posten med det danska postväsendet en fortsatt dominant ställning.

Nu meddelar Postnord att bolaget inför förbättrad spårning av paket som är ute för hemleverans via sin app med samma namn alternativt över ett webbgränssnitt. Avisering av paket som ska köras ut sker via SMS varefter adressaten kan följa paketets väg, inklusive hur många stopp budbilen har innan det når slutdestinationen.

Att mottagaren kan se att paketet är på väg skapar en trygghet i leveransen som vi tidigare har saknat. Vi har redan fått många positiva kommentarer från mottagarna som uppskattar funktionen. – Peter Hesslin, Postnord

Tjänsten blir till en början tillgänglig på 37 orter, med Trelleborg som sydligaste ort och Luleå längst i norr. Postnord ser i tjänsten ett mervärde för kunden. Spårningen är en del i ett större pussel där Postnord integrerar olika tjänster och samtidigt skapar nya rutiner för bolagets förare – rutiner som sannolikt ämnar att minska omvägar och felaktigt uteblivna leveranser.

Boende i större orter beräknas få live-spårning av hemleveranser kvällstid till slutet av mars månad. Därefter inleds utrullning av tjänsten på orter med 5 000–30 000 invånare.

Läs mer om logistik: