Amerikanska Razer fortsätter kampanjen med att bredda sortimentet utanför kringutrustning och bärbara datorer. Fjolåret bjöd på oväntad expansion i form av koffeinberikat tuggummi för gamers och betalkort med grön belysning. Det senaste tillskottet blåser liv i en produkt som var på tapeten för några år sedan – glasögon för spelande.

Razers nykomling heter Anzu Smart Glasses och som namnet antyder är det inte enbart det gamla konceptet i ny förpackning. Precis som klassiska spelglasögon blockeras 35 procent av blått ljus, men i paketet medföljer också alternativa tonade, polariserande glas som tar bort UV-ljus. Paradnumret för glasögonen sitter dock i skalmarna, i form av mikrofon och högtalarelement på 16 mm.

Razer Smart Glasses 2.jpg
Razer Smart Glasses 1.jpg

Glasögonen ansluts via Bluetooth till datorer eller andra enheter, där latenser om 60 millisekunder utlovas – något Razer menar är branschledande i ljudsvängen. I likhet med många trådlösa hörlurar har Anzu-enheten pekkontroller för att aktivera röstassistent, byta musik och pausa uppspelning. Laddning sker via en proprietär lösning med kontaktpunkter, och den specificerade batteritiden är "mer än 5 timmar".

Tilläggas kan också att glasögonen enligt specifikation ska klara vattenstänk enligt IPX4-klassning, med utomhuspromenader, yoga och spelande som exempel på aktiviteter som enligt produktsidan är lämpliga att utföra med glasögonen. För den intresserade finns produkten i två storlekar och därtill två olika utföranden, med runda respektive rektangulära glas.

Den som är sugen på att fimpa de gamla spelglasögonen och samtidigt lägga hörlurarna på hyllan får dock vara beredd på att öppna plånboken rejält, eftersom Razers Anzu Smart Glasses kommer med en prislapp om 210 euro. Detta motsvarar omkring 2 100 kronor inklusive moms och de kan i skrivande stund klickas hem genom företagets webbutik.