I entusiastkretsar är det sport att montera högpresterande komponenter i en liten låda och SweClockers galleri har många imponerande byggen med kompakt tema, där både vattenkylning och genomtänkt estetik förekommer. Ett chassi som seglat upp som en favorit i Small Form Factor-svängen är svenskutvecklade Louqes Ghost S1, som framöver får ett syskon kallat Raw S1.

För en dryg vecka sedan tillkännagav bolaget att den kommande modellen är en vertikal variant med plats för grafikkort som upptar tre kortplatser, trots en chassivolym på minimala 12 liter. Produktens yttre visades då i en kort presentationsvideo publicerad på Twitter, men nu följer Louqe upp med en bild som visar hur lådan ser ut under skalet.

Precis som Ghost S1 handlar det om en tvåkammarlösning, med Mini ITX-moderkort och SFX- eller SFX-L-nätdel placerade på ena sidan av en plåt med grafikkortet på andra sidan. Detta ansluts via en PCI Express-förlängare, som tar klivet över till PCI Express 4.0 – i linje med det senaste snittets grafikkort och processorplattformar. På bilden i inlägget illustreras grafikkort modell större av Nvidias Geforce RTX 3090 i Founders Edition-utförande.

Av bilden att döma hamnar samtliga anslutningar från grafikkort, moderkort och nätdel på botten av chassit, där en öppning nedtill låter kablaget löpa till skärmar och tillbehör. De perforerade sidopanelerna låter komponenterna suga in kall luft från utsidan, och i ett separat inlägg understryker tillverkaren att det finns plats för en toppmonterad 140 mm-fläkt för ett så kallat skorstensupplägg, där varmluften stiger och lämnar genom toppen.

Avslutningsvis besvarar Louqe frågor i kommentarsfälten tillhörande de två Raw S1-kopplande inläggen, där bland annat en preliminär prislapp om 329 USD presenteras. Detta motsvarar ungefär 3 500 kronor inklusive moms. Lanseringsdatumet är ännu okänt, men i anslutning till samma inlägg lovar företaget att utrullningen sker "snart".

Läs mer om små chassin: