Telefonerna från Oneplus började som prisvärda alternativ till dåtidens toppmodeller, men har på senare år fått allt fler funktioner och högre prislappar. Bolaget har redan tillkännagivit att kommande serien Oneplus 9 bestyckas med kameraoptik från Hasselblad, vilket ska råda bot på många år av kritik gällande att de legat efter resten av marknaden.

Efter avslöjandet om samarbetet med Hasselblad och en teaser som släpps idag, den 8 mars, går Oneplus nu ut med att den nya serien lanseras den 23 mars klockan 16:00 svensk tid. Att vänta är såväl fullständiga specifikationer som säljstart av Oneplus 9 samt varianterna Oneplus 9 Pro och Oneplus 9R.

oneplus9pro-hasselblad-2.jpg

Bildkälla: Dave2D på Youtube

oneplus9pro-hasselblad.jpg

Bildkälla: Dave2D på Youtube

Hur samarbetet med numera DJI-ägda Hasselblad ser ut är i dagsläget inte känt, men det består sannolikt av mjukvara och licenspengar för användning av varumärket. Huvudsensorn som används blir Sony IMX789 med stöd för inspelning av video i 4K/120 och 8K/30. Denna flankeras av ytterligare tre sensorer i form av en vidvinkel, ultravidvinkel samt telefoto, där den senare erbjuder 3,3 gånger optisk zoom.

På specifikationsfronten väntas mellanmodellen Oneplus 9 husera systemprocessorn Qualcomm Snapdragon 888, 12 GB primärminne, 256 GB lagring och en skärm i 1440p-upplösning med uppdateringsfrekvensen 120 Hz. Till detta hör även trådlös laddning med en maximal effekt om 45 W. Sannolikt trimmas specifikationerna ned för Oneplus 9R och spetsas något för toppmodellen Oneplus 9 Pro. Givetvis får den nya serien även stöd för 5G.

Den som vill följa evenemanget live kan förregistrera sig på Oneplus officiella webbplats.

Läs mer om Oneplus: