På SweClockers är det vanligt att se medlemmar rekommendera och själv köpa processorkylare i prisklasser uppåt 1 000 kronor eller rentav mer. Den stora majoriteten användare är dock på jakt efter mer prisvärda alternativ, som räcker för att kyla dagens moderna processorer utan de höga ljudnivåer Intels och AMD:s referenskylare kan bjuda på.

Be-Quiet-Pure-Rock-Slim-2d.JPG
Be-Quiet-Pure-Rock-Slim-2c.JPG
Be-Quiet-Pure-Rock-Slim-2e.JPG
Be-Quiet-Pure-Rock-Slim-2a.png

Nu lanserar tyska Be Quiet budgetkylaren Pure Rock Slim 2. Modellen är en direkt uppföljare till ursprungliga Pure Rock Slim och har likt denna fokus på en kompakt design, för att passa även i mindre chassin och gör det möjligt att montera RAM-minnen utan att kylaren är i vägen. Modellen mäter 82 × 97 × 135 millimeter (D × B × H) och har en vikt om 385 gram.

Kylaren består av tre värmeledningsrör och rad aluminiumkylfenor, vilka kyls av en ensam Pure Wings 2-fläkt på 92 millimeter med PWM-styrning. Denna har ett varvtal på upp till 1 900 RPM och ska enligt Be Quiet ha en ljudnivå på som högst 25,4 decibel (dBA). Därtill är lyfts enklare montering på AMD-socklarna AM4 och AM3(+) fram som en stor nyhet, och utöver det stöds givetvis även socklarna LGA 1200, 1150, 1151 och 1155 från Intel

Be Quiet Pure Rock Slim 2 ska finnas tillgänglig i butik från och med idag till det rekommenderade priset 25,90 euro, motsvarande runt 300 kronor inklusive moms.

Vilken prisklass brukar du lägga dig på vid köp av processorkylare? Eller tillhör du en av de många som nöjer sig med den medföljande? Dela med dig i kommenteraren!