Chassin signerade Solna-baserade Louqe är ständiga snackisar bland SweClockers medlemmar, och så även bolagets kommande alster Raw S1. Bolaget har i två omgångar visat upp chassit, där det första avtäckandet handlade om att bygga hype med minimal information, samtidigt som en andra omgång på Twitter blottade det kommande chassits innanmäte.

Nu har turen kommit till chassits hölje, där en bild från produktionsprocessen vittnar om att minst ett tjog Raw S1 förbereds. Siffror som får grafikkortstillverkarnas inventarienivåer att blekna åsido utlovas svensktillverkade ytterhöljen i CNC-fräst aluminium, som därtill anodiserats. Med svensk tillverkning och bearbetning av höljena börjar chassit med dess ryktade prislapp om cirka 3 500 kronor i det närmaste framstå som ett fynd.

De avbildade höljena i sig är dessutom samtliga svarta – men anodisering tillåter i princip valfri färg på slutprodukten, varför vi inte skulle förvånas om Raw S1 framöver dyker upp i färgglada varianter. Louqe passar i sitt inlägg samtidigt på att skicka en undermedveten passning till det svenska hantverket – där bolaget menar att det bästa svenska arbetet utförs av svenska robotar.

SFF-chassit Louqe Raw S1 väntas lanseras skarpt "snart" – och tidigare nämnda pris om 3 500 kronor inkluderar stöd för moderkort i formatet Mini ITX, nätaggregat upp till SFX-L samt en PCI Express 4.0-riser. Till sagda riser kan grafikkort som tar upp hela tre expansionsplatser kopplas – medan utvecklad värme sugs ut genom toppen och en fläkt med diametern 140 millimeter.

Läs mer om komponenter och chassin i ITX-format: