För den som tröttnat på mus och tangentbord crowdfundar MSI nästa stora grej – gamingpedalen.
"The Liberator" är en fotpedal speciellt utformad för gamers och spel, självklart utrustad med extra RGB-belysning. Information på engelska saknas, men med maskinöversättning av Facebook-inlägg och Typeform-enkät framgår det att fotpedalen bland annat ska kunna användas för styrning, spara och använda makron och snabbt byta mellan spel.

pedal.png

Dessvärre lämnar översättningen lite att önska, men pedalen använder sig av japanska Omron-brytare och specificeras hålla för tiotals miljoner nedtrampningar. Utöver det är RGB-belysningen styrbar och passformen justerbar baserat på fotstorlek. Anslutning sker med kabel via USB Type-C och i skrivande stund fungerar produkten endast till PC.

Pedalen kan verka överflödig för den generella användaren, men ur ett tillgänglighetsperspektiv finns det ett annat värde. För den som av någon anledning inte bekvämt eller enkelt kan använda traditionella styrmedel som mus och tangentbord eller en handkontroll kan en fotpedal vara ett alternativ. Huvudsyftet verkar vara förbättrad ergonomi och produkten marknadsförs som lämplig även för "redigering, design, etc. på jobbet!".

För närvarandet finns the MSI Liberator inte tillgänglig internationellt utan endast via crowdfunding på Zeczec. För den som vill stödja projektet börjar priset på 2490 taiwanesiska dollar (TWD), motsvarande cirka 750 kronor.