Vilken typ av hörlurar som sitter bekvämast är en högst subjektiv fråga med stor variation i preferenser. Ser man till spelheadset är det vanligaste grundutförandet on eller over-ear med en utstickande mikrofon där ljud och komfort ofta prioriteras över smidighet och storlek. Logitech svänger i en helt annan riktning med G333, sina första hörlurar av typen in-ear specifikt för spel.

Hörlurarna baseras av allt att döma på Logitechs VR-hörlurar för Oculus och släpptes tidigare i Kina som del av en serie inspirerad av k-pop-gruppen KD/A, med löfte om senare lansering internationellt. Hörlurarna riktas huvudsakligen mot de som önskar ett mer kompakt utförande. Modellen har mikrofon direkt på kabeln, en adapter för USB Type–C och extra gummikuddar. Utöver möjligheten att knö ned dem i byxfickan är in-ear också ett bekvämlighetsalternativ för exempelvis den som bär glasögon.

Logitech väljer att använda 3,5 mm-kontakten som anslutning, ett format som under de senaste åren i större utsträckning fasats ut, framförallt till mobiltelefoner. En möjlig förklaring till valet är kompatibilitet, då bland annat spelkonsoler som Nintendo Switch fortfarande använder det. Utöver frågan om kompatibilitet är trådlösa tekniker som Bluetooth inte alltid optimalt gällande ljudfördröjning.

g333 genomskuren.png

Ett mindre format innebär allt som oftast även kompromisser i ljudkvalitet, något som Logitech anser sig motverka med hjälp av "dubbla dynamiska högtalarelement". Enligt Logitechs specifikationer har G333 två högtalarelement, ett för höga och mellanhöga toner och ett för basen för att "korrekt återskapa spelvärlden".

Mikrofonen beskrivs inte lika ingående men specificeras som en 4 mm ECM-mikrofon med känslighet på -42 dB. Den är inbakad med ett reglage för uppspelning och volymkontroll som fungerar även till mobiltelefoner.

Nu finns KD/A-versionen av Logitech G333 att förboka i Logitechs svenska webbshop för 549 kronor och de andra färgerna går att finna hos återförsäljare med start på 599 kronor.