För snart tio år sedan träffades spelutvecklarna på Sunspear Games för första gången på Team Liquid och delar således alla ett engagemang kring den anrika spelserien Starcraft. De, likt många andra som växt upp under RTS-erans storhetstid, anser att det saknas innovation och nytänkande inom genren och började skissa på ett eget spel – Immortal: Gates of Pyre.

Immortal-Gates-of-Pyre.JPG
Immortal-Gates-of-Pyre3.JPG
Immortal-Gates-of-Pyre4.JPG
Immortal-Gates-of-Pyre5.JPG
Immortal-Gates-of-Pyre6.JPG

Spelet sjösattes på Kickstarter med ett mål om motsvarande 266 000 kronor och detta har nåtts på endast ett dygn. I skrivande stund har Sunspear Games fått in 578 000 kronor, något som sannolikt är långt ifrån vad summan landar på när insamlingen från intresserade spelare och investerare är färdig om 33 dagar.

At SunSpear Games, we test, fail, and try again rapidly. The gameplay of IMMORTAL was forged in the fires of the modding scene. We learn by doing, not assuming designs on paper will work out as intended. This aligns with our focus on community involvement, making everyone part of the design process.

Immortal: Gates of Pyre kombinerar den klassiska strategigenren RTS med MOBA, där gudar kallade just Immortals och deras arméer slåss för att förstöra de andras baser. Ett av huvudmålen med spelet ska vara att det blir mer tillgängligt och lätt att komma igång för nya spelare, utan att tumma på den komplexitet som efterfrågas av mer rutinerade proffsspelare.

Merparten utvecklare har gjort moddar, eller custom maps, till Starcraft-serien, men studion har även plockat in folk som arbetat med projekt för andra spel. Däribland individer som arbetat med Skywind, ett projekt tänkt att återskapa The Elder Scrolls III: Morrowind med spelmotorn och mod-verktygen för The Elder Scrolls V: Skyrim.

Medan Sunspear Games i dagsläget samlar in pengar för att förverkliga Immortal: Gates of Pyre är tanken när det väl lanseras att det ska bli gratis.