I ett inlägg på Twitter meddelar Rockstar en ny uppdatering för Grand Theft Auto V. Uppdateringen innehåller bland annat en efterlängtad bättring av laddtider i GTA Online för PC-spelare. Anpassningen är baserad på en lösning pseudonymen "tostercx" gjort efter egna upptäckter i spelets kod, som Rockstar sedan undersökt och implementerat. Som tack för upptäckten belönades "tostercx" med 10 000 USD.

Uppdateringen innebär att PC-spelare väntas få upp till 70 procent kortare laddtider. I praktiken innebär det flera minuters kortare väntan, en stor skillnad mot tidigare. PC Gamer rapporterar att deras interna test visar på "en blygsam förbättring, men en förbättring trots allt".

PC-spelare på Reddit rapporterar ännu bättre resultat. Eftersom att de inte går att bekräfta bör de tas med en nypa salt, men med utgångspunkt i reaktionerna har uppdateringen åtminstone väckt stor glädje. Detsamma går dock inte att säga för Xbox-sidan, där en inte lika munter skara istället upplever stora problem efter uppdateringens släpp. I Twitter-inläggets kommentarsfält har det strömmat in rapporter om att spelet istället kraschat och blivit ospelbart.

Då det handlar om två olika plattformar finns det inte nödvändigtvis ett samband, men då felet av kommentarerna att döma relaterar till specifikt GTA Online går det inte att utesluta. Rockstar har inte kommenterat vad det beror på ännu eller om felet hör ihop med förbättringarna för PC-sidan.