Efter 12 år återvände teknikveteranen Pat Gelsinger till Intel för att axla rollen som VD. Återkomsten skedde i samband med att avgörande vägskäl, där företaget övervägde att ta till ett historiskt beslut – att flytta ut delar av tillverkningen av kronjuvelerna, processorer, på entreprenad. Beslutet var nära att fattas och presenteras den 23 januari, men fick vänta till dess att Gelsinger tillträtt.

Join Intel CEO Pat Gelsinger for a business update and webcast address on the new era of innovation and technology leadership at Intel.

Nu släpper Intel ett pressmeddelande om att Pat Gelsinger tar till orda i en direktsändning den 23 mars, klockan 22:00 svensk tid. Intels beskrivning av tillställningen är kort och övergripande, men det mesta pekar mot att det är dags att kungöra planerna om hur företaget avser lägga ut delar av tillverkningen hos tredjepart, exempelvis TSMC och Samsung.

I vilken riktning Intel väljer att gå är ännu höljt i dunkel, men oavsett beslut är det mycket som talar för att Pat Gelsingers webcast går till historien. Direktsändning kommer kunna följas på Intels webbplats.

Läs mer om Intels nya VD och framtiden: