Sonys gamla flaggskepp Playstation 3 och deras handhållna spelkonsoler Playstation Portable (PSP) och Playstation Vita är samtliga nu över 10 år gamla, med de två förstnämnda närmare 15 år. Trots sin ålder har de haft fortsatt stöd i Playstation Store för digitala spelköp, men enligt en källa till The Gamer planerar Sony att permanent stänga butiken under 2021.

Framförallt Playstation 3 och PSP var framgångsrika spelkonsoler och den förstnämnda sålde miljontals exemplar innan produktionen lades ned 2011 i förmån för Playstation 4. PSP nådde liknande framgångar, men uppföljaren Playstation Vita var något utav en flopp och konkurrerades ut av andra handhållna spelkonsoler. Framgångarna har sannolikt bidragit till att stödet inte dragits in tidigare.

Den som fortfarande saknar något i sitt digitala bibliotek för någon av spelkonsolerna får skynda sig. Playstation Store till PSP och Playstation 3 rapporteras stänga ned den 2 juli och Playstation Vitas motsvarighet den 27 augusti. Efter det kommer det inte längre vara möjligt att digitalt köpa spel till någon av enheterna.

Det framgår inte om redan köpta spel går att ladda ned efter datumet, men spel på fysisk media påverkas inte och ska fortsätta fungera som vanligt. Sony har inte kommenterat uppgifterna officiellt, men baserat på spelkonsolernas ansenliga ålder är det inte otänkbart att deras era är förbi.