Kylartillverkaren Thermalright har många år av erfarenhet i bagaget, men har på senare år hållit en relativt låg profil. Den massiva tvåtornskylaren Silver Arrow är kanske en av bolagets mest välkända modeller och för ett par år sedan uppdaterades långköraren med stöd för AMD Ryzen Threadripper, genom en rejäl kontaktyta och hela åtta värmeledningsrör.

Nu lyfter Thermalright på locket till den nya kylaren Frost Commander 140, en modell som namnet till trots inte satsar helhjärtat på fläktar i 140 mm-klassen. Det rör sig om en dubbel tornkylare med två asymmetriska kylflänsar sammankopplas med kontaktytan av koppar genom fem värmeledningsrör. För bättre kompatibilitet med höga primärminnen är den första fläkten en 120 mm-variant, medan den mellanliggande är på 140 mm.

Frost Commander 140 5.jpg
Frost Commander 140 4.jpg

Storleksmässigt mäter konstruktionen in på 140 × 121 × 160 mm (L × B × H) utan fläktar, där bredden växer med 25 mm med 120 mm-fläkten på plats. Vikten med dubbla fläktar monterade ligger på 1 340 gram, vilket tar kylarlösningen till ungefär samma vikt- och storleksklass som entusiastfavoriten Noctua NH-D15. I likhet med den österrikiska konkurrentens Redux-serie satsar Thermalright på ett färgschema för fläktarna i två nyanser av grått.

Den medföljande PWM-styrda 120 mm-fläkten har ett maximalt varvtal om 1 850 varv per minut (RPM) och en ljudnivån om 29,6 dBA, medan det större syskonet stannar på 1 800 RPM och 30,2 dBA. Det är en bit över Noctuas löfte om maximalt 24,6 dBA med NH-D15, men det maximala luftflödet i fallet Thermalright är omkring 15 procent högre. Framtida tester får visa hur nykomlingen står sig mot konkurrensen i verkligheten.

Det återstår också att se när produkten dyker upp i butik och till vilket pris, men klart är att den stödjer AMD:s sockel AM4 samt Intels färska LGA 1200 och de äldre varianterna LGA 115X, LGA 2011 och LGA 2066. Utöver monteringshårdvara och kylaren innehåller förpackningen kylpasta och en förgreningskontakt för fläktarna.

Vilken kylare använder du? Berätta i kommentarstråden!