Under 2020 förvärvade amerikanska kretsjätten Nvidia det israeliska företaget Mellanox Technologies, som utvecklar serverlösningar som används i superdatorer över hela världen, och utökade därmed sin personalstyrka till över 2 400 anställda i landet. Nu vill företaget anställa ytterligare 600 nya ingenjörer, utvecklare och kretsdesigners för att vidareutveckla sina projekt inom artificell intelligens (AI).

Nvidia är huvudsakligen kända för sina grafikkretsar och grafikkort, men ligger även i framkant inom AI-utveckling. Bland de mer välkända finns uppskalningstekniken DLSS till datorspel och den öppna plattformen Nvidia Drive, där programmerare kan utveckla algoritmer för självstyrande fordon.

Gideon Rosenberg, chef för personalavdelningen på Nvidia Israel uttrycker att företaget växer runt om i världen, och att de "gärna rekryterar arbetssökande som förlorat jobbet på grund av pandemin, eller som bara letar efter nästa stora utmaning". Enligt Rosenberg har Nvidia inte behövt avskeda eller permittera persona under coronakrisen, utan har istället kunnat fortsätta rekrytera "hundratals arbetare".

Nvidia har sedan 2018 ett forsknings- och utvecklingscenter i Israel med fokus människa-datorinteraktion gällande AI och maskininlärning, lett av före detta Google-anställde Gal Chechik, docent och forskare i ämnet. De 600 nya anställda ska arbeta på "flera olika nivåer" av Nvidias företagsstrukturer i landet, som redan är Nvidias sett till antal anställda största forsknings- och utvecklingssatsning utanför USA.

Mer om Nvidias AI-projekt: