Cyberpunk 2077 planerades till en början att få ett större flerspelarläge. Det var ett fristående projekt i händerna på en grupp utvecklare separat från huvudspelet. När lanseringen av Cyberpunk 2077 försenades meddelade CD Projekt Red att flerspelarläget sköts fram till någon gång under år 2022. I en videouppdatering på Youtube om studions kommande strategier och planer ser det ut att förändras igen.

CD Projekt Red berättar att de genomgår ett större skifte i studions arbetssätt och syn på online-innehåll. De har därmed beslutat att "ompröva Cyberpunk 2077:s flerspelarläge" trots tidigare planer. Det finns sedan tidigare inga detaljer kring exakt hur flerspelarläget skulle utformas, mer än att det var ett större projekt inom Cyberpunks universum. Ett möjligt scenario var något i stil med Grand Theft Auto V. Nu läggs projektet på is – åtminstone i nuvarande utförande.

"What is changing is our long-term approach to online. By this, we mean ensuring we are properly prepared to implement online elements in our games where they make sense. We don't want to go overboard, or lose our singleplayer DNA. We want to take thoughtful steps to build robust online capabilities. – Adam Kiciński, VD för CD Projekt Red"

Studions VD Adam Kiciński menar att de gör "storydrivna, rollspel i trippel-A-kvalitet, och det förändras inte". De vill implementera online-innehåll där det "är vettigt" utan att förlora sina grundvärderingar. Istället för att fokusera på en stor online-upplevelse vill de integrera det i mindre skala över många titlar.

Videouppdateringen rör även vid studions framtid i allmänhet. Kring lanseringen av Cyberpunk 2077 framkom det att många av de anställda behandlats illa och överarbetats i massiva "crunch-perioder". De vill åtgärda det, och utöka fokus på utvecklares hälsa och välmående. De ska även utöka kapaciteten generellt för "parallell trippel-A-utveckling", vilket potentiellt bådar gott för ett nytt spel i Witcher-serien.

Läs mer om Cyberpunk 2077: