Utvecklingen på skärmfronten går framåt och 2018 års helige graal med kombinationen 4K UHD-upplösning, 144 Hz uppdateringsfrekvens, local dimming och HDR har blivit verklighet i flera produkter. För några år sedan var Nvidias initiativ Big Format Gaming Displays (BFGD) i ropet, men rubrikerna kring sådana produkter haglar inte längre lika tätt.

Nu konstaterar Gigabyte att intresset för spelskärm av det större slaget fortfarande finns, när de på Facebook publicerar bild på modellen Aorus FV43U 4K Pro och lovar lansering inom kort. Som namnet avslöjar står både 4K UHD-upplösning och 43-tumsformat på menyn. Videocardz har sammanställt mer information om skärmen baserat på vietnamesiska källor, som besökt den pressvisning där produkten äntrat scenen i fysiskt format.

AORUS-FV43U-Gaming-MOnitor-4.jpg

Bildkälla: congngheviet.com

Enligt uppgift används Quantum Dot-teknik tillsammans med en 10-bitarspanel av okänd typ, men klart är att den mäktar med en uppdateringsfrekvens om 144 Hz. Responstiden ska ligga på 1 millisekund (Moving Picture Response Time, MPRT) och därtill utlovas ett färgomfång som täcker 97 procent av färgrymden DCI-P3. Därutöver har standardiseringsorganet VESA redan givit skärmen grönt ljus för stämpeln Display HDR 1000, som innebär maximal ljusstyrka på 1 000 cd/m² (nits).

För de boende i Vietnam kan skärmen redan nu köpas för motsvarande 16 500 kronor inklusive moms, medan den hos en japansk återförsäljare kan förköpas för ungefär samma belopp. Det återstår att se när Gigabyte rullar ut modellen i fler länder och om samma prisnivå håller i sig.

Vilken storlek har du på din skärm? Berätta i kommentarstråden!