Det rådande läget på grafikkortsmarknaden är som bekant ingen rolig historia. Extrem brist på både kretsar och komponenter ihop med en oerhörd efterfrågan gör det väldigt svårt att få tag på ett kort i dagsläget – åtminstone om man inte kan tänka sig att ställa sig i långa köer hos återförsäljarna. Medan i princip alla typer av modeller är svåra att få tag på är dock de mest sällsynta enhörningarna utan tvekan Nvidias och AMD:s egenstöpta kort i Geforce RTX 3000-serien och Radeon RX 6000-familjen.

För den sistnämnda serien av kort har AMD tidigare uttalat sig om att de ska fortsätta tillverka sina egna referensmodeller tillsvidare, även om det ska sägas att tillgången på dessa har varit nästintill obefintlig under 2021. Nu meddelar företaget via sin medlemsklubb Team Red att de tagit fram ytterligare en referensvariant av Radeon RX 6800 XT, vilken i enlighet med "populär efterfrågan" från AMD:s kunder levereras i ett helsvart utförande.

Det nya kortet får suffixet "Midnight Black" och är identiskt med den tidigare referensvarianten av Radeon RX 6800 XT med undantag för att kåpan till kylaren och täckplåten på baksidan nu är eloxerade i svart istället för silver. Modellen är enligt AMD en begränsad upplaga som endast kommer att säljas så länge lagret räcker. Hur många kort det rör sig om och eventuell tilldelning till Europa är inget som avslöjas av utskicket.

Radeon RX 6800 XT "Midnight Black" säljs exklusivt via AMD.com från och med den 7 april klockan 15:00. Prisnivån är i dagsläget okänd, men om modellen följer samma mönster som föregående referenskort bör denna landa på 649 EUR.

Kommer du försöka hänga på låset för att försöka få tag på ett helsvart Radeon RX 6800 XT vid 15-tiden?