Valves digitala spelbutik Steam är fylld till brädden av speltitlar i både gratis- och betalformat, som sällskapas av en marknadsplats för handel om spelspecifika föremål. Steam-applikationen finns tillgänglig på många språk och däribland svenska, men de prislappar som finns i butikens olika delar följer inte nödvändigtvis valutan för angivet land.

Detta gäller bland annat för den som bor i Sverige, där euro istället används över hela brädet. Hos konkurrerande butiker som Epic Games Store och GOG anges priserna istället i svenska kronor, och nu meddelar den skarpsynta Twitter-användaren Steam Database att Valve också förbereder för att addera valutan framöver.

Tillsammans med bulgarisk, kroatisk, tjeckisk, dansk, ungersk och rumänsk valuta, skymtas nämligen den svenska i kod som Steam Database granskat. När omställningen sker återstår att se, men samma anpassning finns redan idag för vissa europeiska länder utan euro, där Polen är ett exempel. I Twitter-inläggets kommentarer påpekas att Bulgarien siktar mot ett skifte till euro inom tre år, vilket antyder att uppdateringen åtminstone rullar ut de närmaste åren.

Steam valuta 1.PNG

Med den kommande omdaningen följer att miniräknare och dagsaktuell växelkurs inte längre tarvas för att undersöka hur mycket lättare plånboken blir vid ett köp. En mer osäker effekt är dock att nya priser i kronor och ören inte nödvändigtvis stämmer överens med euronivåerna, men om så blir fallet får framtiden utvisa.

Tror du att detta kommer att påverka priserna på Steam positivt eller negativt?