I slutet av mars lanserade Oneplus sin nya flaggskeppstelefon Oneplus 9 Pro ihop med den något billigare varianten Oneplus 9. Nykomlingen är byggd kring Qualcomms systemkrets Snapdragon 888, en AMOLED-skärm på 6,7 tum med 120 Hz bilduppdatering samt kameraoptik från välrenommerade Hasselblad. Just kamerabiten är något som företaget har tryckt särskilt hårt på med den nya modellen, och denna uppges nu strula för flertalet användare.

Enligt en rapport från Android Police har Oneplus 9 Pro problem med överhettning när kameradelen används. Tekniksajtens redaktör Artem Russakovskii har vid återkommande tillfällen fått upp ett varningsmeddelande i telefonen när kameraappen används, vilken hävdar att enhetens temperatur är för hög och att man bör avvakta med att använda kameran tills temperaturen har sjunkit. Under tiden som meddelandet visas kan inte längre kameran användas till att ta foton eller filma video.

Problemen är inte isolerade till enstaka användare, då dessa rapporteras på bred front i en diskussionstråd i Oneplus supportforum. Temperaturvarningen tycks till största delen dyka upp vid videofilmning i hög upplösning, där inspelningen helt sonika stängs av när felmeddelandet dyker upp. Intressant nog verkar systemkretsens faktiska temperaturer inte ligga på kritiska nivåer när felmeddelandet visas, och därför kan problemen mycket väl vara kopplade till ett mjukvarufel.

Att det skulle handla om en mjukvarubugg späs på ytterligare av Oneplus själva, som säger sig vara medvetna om problemen och hoppas kunna avhjälpa dessa med en kommande mjukvaruuppdatering.

Äger du en Oneplus 9 Pro, och har du i sådana fall stött på dessa problem? Dela med dig i kommentarstråden!