Ring ägs av Amazon och har tillverkat smarta övervakningsprodukter sedan 2013. De är huvudsakligen kända för sin dörrklocka Doorbell, men har även andra produkter inom samma kategori.

Rings nya Floodlight Cam Wired Pro är en direkt uppföljare till Floodlight Cam och deras mest avancerade kamera hittills. Likt föregångaren bestyckas den med rörelseaktiverad LED-strålkastare samt siren och är huvudsakligen tänkt för övervakning av utomhusområden.

Den nya modellen får uppdaterad 3D-rörelsesensor och ett fågelperspektiv. Tillsammans ska de förbättra detektionen samt bättre mäta specifika avstånd från kameran. Med fågelperspektivet går det att se ett händelseförlopp ovanifrån, exempelvis vilken väg en besökare tagit. Det görs även förbättringar i funktionen för indelning av privata zoner och kameran får mörkerseende i färg.

Upplösningen förblir 1 920 × 1 080 pixlar likt föregångaren, men mikrofonerna uppdateras och förbättras. Även lamporna blir lite starkare, 2 000 lumen vardera jämfört med föregångarens 1 500 lumen. Floodlight Cam Wired Pro går som namnet avslöjar även att ansluta med nätverkskabel istället för endast trådlöst.

Ring Video Doorbell 4 får lite mer blygsamma uppdateringar. De största skillnaderna inkluderar förbättrad batteritid samt att funktionen förhandsvisning nu spelar in i färg.

Floodlight Cam Wired Pro lanseras inom de kommande månaderna och ska kosta 2 799 kronor. Ring Video Doorbell 4 går att köpa från den 5 maj för 2 199 kronor. Båda produkter går från säljstart att hitta på svenska Amazon och Rings egen webbsida.

Läs mer om smarta hem: