Mobilspel växer i popularitet varje år och är en stark drivande faktor i spelbranschen. Med åren har därmed fler mobiltelefoner specifikt för spelande dykt upp. Lenovos spelinriktade sortiment Legion har sedan tidigare redan ett mobilsläpp, Legion Phone Duel. Nu meddelar Lenovo att uppföljaren Legion Phone Duel 2 lanseras – "en telefon skapad för vinst".

Telefonen använder sig av Qualcomms flaggskepp Snapdragon 888 med 5G-modem och Lenovos egna Advanced Technology Architecture 2.0 som optimerar användande i landskapsläge. Skärmen mäter 6,92 tum och är av typen AMOLED . Det utlovas även upplösning på 2 460 × 1 080 pixlar och uppdateringsfrekvens på 144 Hz samt stöd för HDR10+. För optimal ögonhälsa hos den inbitne spelaren har det även inkluderats "Flicker-Free DC-dimming".

Likt föregångaren har Legion Phone Duel 2 en pop-up-kamera placerad på sidan av telefonen. Kameran är på 44 megapixel med sensor från Samsung och sägs vara särskilt anpassad för streaming. Kamerans sidoplaceringen ska underlätta vid liggande läge och det finns AI-funktioner för att ta bort bakgrund och lägga till animerade effekter.

octa.png
Lenovo Legion Phone Duel 2_Titanium White_ATA.jpg
Lenovo Legion Phone Duel 2_Dual Fast Charging.png

Kanterna och baksidan är bestyckade med åtta virtuella octa-triggerknappar och Dual Haptix. Det ska enligt Lenovo ge spelsessionerna en mer konsolspelsliknande känsla och precision. Mitt på baksidan syns även Twin-turbo-fläktarna som ska hålla telefonen sval. Den ena fläkten agerar insug och den andra utblås. De små fläktarnas hastigheter går upp till 12 500 RPM respektive 15 000 RPM. I maxhastighet specificeras fläktarnas ljudnivå hamna på 27 dB.

Hela paketet drivs av två stycken batterier på 2 750 mAh per batteri, totalt 5500 mAh. Telefonen har två stycken USB Type-C-portar och kan laddas genom båda samtidigt. Det finns även stöd för 90 watts snabbladdning som ger full laddning på 30 minuter. Endast den mer påkostade varianten av telefonen har medföljande laddtillbehör.

Legion Phone Duel 2 erbjuds i två minneskonfigurationer, där 12 GB primärminne och 256 GB lagring väntas kosta från 799 euro. Varianten med 16 GB primärminne och 512 GB lagring får ett rekommenderat pris från 999 euro.

Telefonen tillverkas i två färger, Ultimate Black och Titanium White Hue. Båda färger utsmyckas självklart av RGB "sports-belysning". Lansering sker först i Kina under april 2021 och därefter utvalda marknader i maj 2021.

Spelar du spel av den kalibern att en "speltelefon" likt denna står på din önskelista?