Med hjälp av PCI Express-funktionen Resizable BAR kan grafikkort ur Radeon RX 6000-serien, och nu senast även Geforce RTX 3000-familjen, utvinna mer prestanda i utvalda speltitlar. För att funktionen ska fungera krävs implementerat stöd hos moderkortsplattformen som används – ett stöd som ursprungligen endast fanns hos modernare produkter med exempelvis styrkretsarna AMD X570 och B550 samt Intel Z490 och Z590.

Stödet har nu även börjat dyka upp hos äldre plattformar, där aktörer som Asrock, MSI och Gigabyte har inlett utrullningen av BIOS-versioner med Resizable BAR till sina moderkort med Intels styrkretsar Z390 och Z370. Ett företag som stått utanför denna uppgraderingssnurra till äldre moderkort är Asus, vars kundtjänst tidigare har hävdat att stödet för Z390 och Z370 är avslutat. Detta resulterade sura miner från företagets kunder som hade hopp om att använda tekniken med sitt något äldre moderkort.

I ett uttalande till SweClockers meddelar nu Asus att de återupptar BIOS-utvecklingen till sina moderkort med styrkretsarna Z390 och Z370, där målet då specifikt blir att implementera stöd för Resizable BAR hos dessa. Arbetet med detta är redan påbörjat och förhoppningen är att de nya BIOS-versionerna ska rulla ut lagom till slutet av april månad.

Är du en av dem som väntat på att få använda Resizable BAR med ditt Asus-moderkort? Gör din röst i hörd i diskussionstråden!