Idag sparkar Nvidia igång sin teknikkonferens GPU Technology Conference (GTC), vilken likt föregående år blir ett digitalt evenemang på grund av den rådande coronapandemin. GTC är historiskt sett företagets arena att visa upp den senaste tekniken och produkterna för enterprise och datacentermarknaden. Samtidigt är det inte ovanligt att det bjuds på en första titt på grafikarkitekturer som senare tar plats i konsumenthårdvara.

Evenemanget inleds med en livesänd keynote, där Nvidias VD Jensen Huang tar plats i sitt kök för att prata om det företaget har arbetat på den senaste tiden. Exakt vad som ska visas upp är ännu okänt, men det är ingen högoddsare att det kan handla om fler tillskott till Quadro-familjen samt teknik för AI och självkörande bilar. Under förra året visades exempelvis superdatorsystemet DGX A100 upp för första gången, vilket gav en försmak av Ampere-arkitekturen med mastodontkretsen A100.

Nvidias livesända keynote går av stapeln ikväll klockan 17:30. Evenemanget GPU Technology Conference pågår sedan till och med fredag den 16 april med sessioner som täcker allt ifrån spelutveckling och maskininlärning till superdatorer och sjukvård.

Har du några förväntningar på kvällens keynote från Nvidia? Dela med dig av dina tankar i kommentarstråden!