Samsungs premiumsegment av TV-apparater använder nästan uteslutande deras egen panelteknik QLED. De tillverkar OLED-paneler, men till mobila enheter och bärbara datorer. I mars 2021 säljstartades även ett fåtal TV-modeller med företagets nya Micro-LED. Trots det kan de vara på gång att köpa upp miljontals OLED-paneler från LG.

Enligt Engadget visar en sydkoreanska nyhetssidan MTN upp en rapport där Samsung och LG skrivit på en villkorad överenskommelse. Det handlar om köp av 1 miljon paneler under 2021, och upp till 4 miljoner under 2022. LG använder OLED-paneler till sina premiumsegment men levererar även paneler åt andra tillverkare, bland annat Sony.

Ett skifte till OLED för Samsung vore en stor förändring för branschen och ännu ett steg bort från LCD-paneler. De meddelade under början av 2020 att de skulle avsluta den traditionella LCD-produktionen helt, för att fokusera på QLED. De har även en hybridpanel kallad QD-OLED under utveckling. De första prototyperna med QD-OLED väntas till sommaren och en skarp lansering i sista kvartalet av 2021.

Produktionen av de nya hybridpanelerna har dock rapporterats ha dålig yield, andelen fungerande paneler i produktion. Samsung kan på grund av det sannolikt inte möta efterfrågan, vilket är en möjlig anledning till inköp av OLED från LG. I nuläget är inget bekräftat, men de två parterna har samarbetat tidigare.

Mer om TV-paneler: