Ikväll går Apples första event för året av stapeln och på grund av pågående pandemi är eventet helt digitalt med sändning live från Apple Park. Den här gången kallas eventet "Spring Loaded" och representeras med en regnbågsfärgad Apple-logga. Några egentliga ledtrådar om innehållet har inte avslöjats från Apples sida, men det finns istället gott om rykten.

epelevent.png

För tillfället är nya Ipad Pro det säkraste kortet på hårdvarusidan, enligt 9to5mac. De nya modellerna väntas bland annat utrustas med en ny processor omnämnd som "A14X", som potentiellt är baserad på Apples M1. Andra nyheter är Thunderbolt-anslutning, samt det kanske mest uppseendeväckande – skärm med Mini LED-panel. Flera rapporter talar även om en ny stylus-penna, Apple Pencil 3.

Det är även möjligt att Apple väljer att presentera en ny uppsättning Mac-datorer med den ARM-baserade krets Apple själva utvecklat. De har tidigare beräknat en tidsåtgång på cirka två år för övergången till egna kretsar, vilket skulle sammanfalla bra med eventet. Apple har dessutom valt att låta vissa modeller av Imac Pro utgå under våren vilket sannolikt innebär att nästa generation är på intåg, oavsett om de presenteras ikväll eller ej. Bland de övriga mer osäkra korten finnes en ny modell av Apple TV, GPS-brickan "Airtag" och Ipad Mini.

På mjukvarusidan väntas ett lanseringsdatum för IOS 14.5 och en längre genomgång av de nya funktioner som uppdateringen innebär. Apple har under senare tid lagt extra krut på personlig integritet och högre transparens kring spårning i appar, vilket kan bli en viktig del av presentationen.

Eventet startar klockan 19:00 svensk tid att se live via Apples eventsida och på Youtube. Användare med en Apple-enhet med stöd för Apple TV-appen kan även se presentationen där.

Hoppas du på någon särskild lansering under kvällens event?