I slutet av mars framgick att Discord på eget initiativ ingått samtal med Microsoft i syftet att bli uppköpt. Nu rapporterar The Wall Street Journal om att Discord lämnat förhandlingsbordet, uppgifter som stärks av Techcrunch som hänvisar till en egen uppgiftslämnare. Varför Discord valt att avsluta samtalen med Microsoft framgår inte.

Discord har växt med raketfart sedan lanseringen år 2015 och under 2020 användes tjänsten av fler än 300 miljoner användare, eller runt 140 miljoner månatliga. Enligt tidigare uppgifter ska Epic Games och Amazon också visat intresse för Discord, men endast Microsoft tros ha varit nära att få affären att gå i lås. Den föreslagna köpeskillingen uppges ha legat på strax över 10 miljarder USD.

Microsofts intresse av Discord ska ha grundat sig i intresset att ha en plattform för att nå ut till vanliga konsumenter. De öppnade för en tid sedan upp för Teams att användas för privat bruk, men tjänsten förknippas med en lösning för företagsanvändning. Förhandsspekulationer talade även om att Discord skulle kunna flytta in i Microsofts spelkonsoler Xbox, och att Discords premiumtjänst Nitro kunde bli en del av Xbox Game Pass.

Enligt uppgifterna ser det inte ut som att Discord vänder sig till en annan aktör för ett förvärv. Däremot skriver The Wall Street Journal att både Microsoft och Discord är öppna för förnyade samtal, något som talar för att meningsskiljaktigheterna grundar sig i hur tjänsten ska förvaltas hos Microsoft.

Om Discord inte blir förvärvat av Microsoft är det troligt att bolaget istället väljer att gå till börsen. Under år 2020 värderades Discord till 7 miljarder USD.

Är det fortfarande en bra idé att bli en del av Xbox Games Studios eller bör Discord förbli självständigt?