Razer har den senaste tiden pressat på vikten av miljömedvetenhet och för att fira "Earth Day" klämmer de ut sitt senaste initiativ, en satsning på 50 miljoner dollar i toalettpappersmärket Bambooloo. Tyvärr innebär det inte att RGB är på intåg för att lysa upp där solen aldrig skiner, utan projektet backas som en del av Razers plan för minskat utsläpp.

Toalettpapper växer inte på träd, men det görs av pappersmassa från avverkad skog. Det finns mer miljövänliga alternativ tillverkade på restprodukter från bland annat returpapper, men för målet att rädda en miljon träd spolar Razer skithuspappret.

Enligt företaget bakom Bambooloo förstörs 27 000 träd varje dag för ändamålet. Deras bambupapper är istället gjort av olika delar av bambuväxter. Bambu är tekniskt sett en slags gräs och växer i betydligt snabbare takt än träd, vilket skulle lätta på trycket på världens skogar. De påstår även att deras bambupapper är 25 procent mer absorberande och 30 procent starkare än pappersprodukter.

Razer är dock inte färdiga än, planen är att företaget ska gå på 100 procent förnybar energi till år 2025 och nå utsläppsneutralitet till 2030.

Vilket toalettpapper använder du för att torka dig? Dela med dig i kommentarsfältet!

Läs mer om Razer: