För den som vill slippa spola tillbaka VHS-rullen inför filmkvällen är de strömmande filmtjänsterna ett alternativ, men med åren har antalet tjänster vuxit rejält. Vissa företag satsar därtill eget för att i samma andetag dra tillbaka utbudet från jättar som Netflix, en strategi Disney tillämpat. I höstas släpptes dock Disney+ även i Sverige, varpå Star Wars, Marvel och klassiker blev tillgängliga på nytt – inledningsvis till det facila priset 69 kronor per månad.

Samma prislapp står på menyn när nu ytterligare en strömningstjänst gör entré på den nordiska marknaden. Det handlar om Paramount+ som lämnar den tidiga partnerlanseringen med flera svenska internet- och TV-leverantörer, för att bli en helt fristående tjänst. I tjänstens katalog finns material från den namnkunniga filmstudion Paramount Pictures, men även från MTV, Nickelodeon, samt egenskapade serier.

Några specifika film- och serietitlar som lyfts är Yellowstone, Southpark, nyversionen av Dexter, Svampbob Fyrkant, Indiana Jones-filmerna och Gudfadern-trilogin. För den som är intresserad finns tjänsten tillgänglig genom webbläsaren och applikationer för IOS, Apple TV och Android TV, där priset oavsett enhet är 69 kronor per månad.

Det återstår att se om den egna tjänsten medför att filmer och serier framöver blir exklusivt tillgängliga hos nykomlingen, men även om prisnivån hoppar upp några pinnhål i framtiden.