Sociala plattformen Discord är numera en stapelvara för kommunikation spelintresserade emellan. Sedan lansering 2015 har tjänsten växt till att under 2020 användas av över 300 miljoner användare. Nu meddelar Sonys VD Jim Ryan på företagets blogg att de inleder ett partnerskap med varandra för att ta Discords tjänster till Playstation Network för konsol och mobila enheter till början av 2022.

Discord har väldigt nyligen på eget initiativ samtalat med Microsoft angående ett förvärv eller partnerskap. Det spekulerades kring att de önskade flytta in tjänsten till Xbox alternativt integrera sin premiumtjänst Nitro med Xbox Game Pass. Båda parter lämnade dock förhandlingarna, och trots att det då inte såg ut som att Discord letade efter andra parter har de nu vänt sig till Sony istället. Intressant i sammanhanget är att Sony är Microsoft huvudkonkurrent på spelkonsolsidan.

To bring these experiences to life for our players, Sony Interactive Entertainment has made a minority investment as part of Discord’s Series H round. From our very first conversation with co-founders Jason Citron and Stan Vishnevskiy, I was inspired by their lifelong love for gaming and our teams’ shared passion to help bring friends and communities together in new ways. – Jim Ryan, VD för Sony Interactive Entertainment

Ryan förklarar att Sony gjort en minoritetsinvestering i Discords senaste investeringsrunda och att han personligen inspirerats av Discord-grundarnas passion för gaming och spelcommunities. Discord är därmed fortfarande självständiga, till skillnad från vad som skulle varit fallet vid ett fullständigt förvärv.

Exakt hur tjänsten ska integreras avslöjas inte, men Ryan meddelar att de har mer uppdateringar att dela med sig av de kommande månaderna, och att intresserade ska hålla ett öga på Sony och Discords sociala kanaler.

Ser du fram emot att använda Discord till ditt Playstation?