Rättegången mellan Apple och Epic Games påbörjades idag, en process som pågått sedan Apple plockade bort Fortnite från App Store efter att Epic Games försökt undkomma Apples egna avgifter för köp i spel. Konflikten har pågått i flera år, men ärendet väcktes i augusti 2020. Båda sidor har kallat in vittnesmål och dokument från flera andra stora aktörer, som Microsoft och Valve.

Dagens session skulle inledas med vittnesmål från Epic Games VD Tim Sweeney, men så blev inte riktigt fallet. Dessvärre lyckades inte ljudet från de cirka 200 inkommande samtalen stängas av, och rättssalen övergick snabbt i fullständig kakofoni.

Många av samtalen kom från barn och ungdomar som ropade åt domaren att "fria Fortnite", spelade Travis Scott-låtar och försökte marknadsföra sina egna Youtube-kanaler. Kören av röster pågick i cirka 20 minuter, fram till att teknikansvariga listat ut hur de kunde tysta samtliga linjer.

Efter den kaotiska inledningen fortsatte processen som tänkt. Även om Epic Games av allt att döma har ett högljutt stöd från de inringande åhörarna återstår det att se vad rätten beslutar i fallet.

Källa: The Verge

Mer om Apple vs. Epic Games: