Medan ATX-formfaktorn fortfarande är överlägset bäst representerad bland nätaggregat på marknaden har de mindre SFX-enheterna seglat upp som ett populärt alternativ för den som vill bygga kompakt. En snabb titt på prisjämförelsesajten Prisjakt visar att intresset ökat för den mindre formatet, särskilt i de övre effektklasserna där Corsairs enhet SF750 på 750 W rankar högst just nu.

123-GM-0850-X1_XL_4.jpg
123-GM-0750-X1_XL_4.jpg

Nu ger sig amerikanska EVGA på konceptet med hög effekt i litet format med två nya nätaggregat i Supernova GM-serien. Denna SFX-baserade serie har tidigare funnits i effektklasserna 450 till 650 W, men nu återlanseras den i varianter på 750 och 850 W. Båda modellerna är certifierade för hög verkningsgrad enligt 80 Plus Gold och levereras med en garantitid om 10 år.

123-GM-0850-X1_XL_5.jpg

Likt tidigare enheter i Supernova GM-serien är de nya modellerna helmodulära, vilket innebär att alla kablar är löstagbara. Kabeluppsättningen är klädd i svart kabelstrumpa och erbjuder goda anslutningsmöjligheter för storleksklassen, med bland annat dubbla 8-pins EPS-kontakter till moderkortet och fyra 8-pins PCI Express-kontakter till grafikkort.

Båda enheterna kyls av en vätskelagrad 92 mm-fläkt, vilken agerar enligt en semi-passiv fläktkurva och står helt stilla vid låg belastning. På insidan syns uteslutande japanska kondensatorer, och medan EVGA själva inte avslöjar tillverkaren av enheterna så är det ingen högoddsare att det, likt de tidigare Supernova GM-modellerna, återigen handlar om FSP som står för den biten.

EVGA Supernova GM 750 och GM 850 W väntas finnas tillgänglig i butik i slutet av maj månad. De rekommenderade priserna är satta till 170 respektive 190 USD, vilket motsvarar 1 800 respektive 2 000 kronor inklusive moms.

Använder du ett SFX-nätaggregat idag, och i såna fall vilken modell? Dela med dig i kommentarstråden!