I en ordlek med rim på Battlefields Twitter-konto antyds det att en explosion väntas i juni. Det handlar med största sannolikhet om nästa del i spelserien, som går under det inofficiella namnet Battlefield 6. Av allt att döma gör DICE sig redo att visa upp något stort från sitt nya spel redan nästa månad.

I ett tidigare uttalande utlovade DICE spelförändrande förstörelse och extra mycket kaos, vilket skulle höra bra ihop med ett "boom". Det ska dessutom bli det största Battlefield-spelet hittills och tillåta ännu fler spelare än tidigare. Tidigare spel har utspelat sig under huvudsakligen första och andra världskriget, men DICE har inte gett några detaljer kring något övergripande tema eller tidsperiod för nästa titel.

Tidigare spekulationer omfattar exempelvis en reboot i modern tid , men andra tänkbara scenarion är 50-talet under Koreakriget eller Indokinakriget. Spelet har sedan tidigare fått extra utvecklingstid tillagd, och beräknats lanseras till julhandeln 2021. Det gör det mindre sannolikt att DICE visar upp ett komplett spel redan nu, men exakt vad deras "boom" är visar sig om en dryg månad.

Vilken tidsperiod skulle du vilja se i nästa Battlefield?