Förra året haglade uppgifterna om nästa generations spelkonsoler från Microsoft och Sony tätt, där förstnämnda företag lyfte på locket för både specifikationer och utseende för Xbox Series X redan i mars. Playstation 5-specifikationerna presenterades snart därefter, men Sony väntade till juni med att visa produkten – en svart-vit historia som av tillhörande kommentarstråd att döma är något av en vattendelare.

Handkontrollern Dualsense följer samma estetiska tema, men för den som föredrar en annan palett avtäcker Sony nu kontrollen i alternativa färger: svart och rött. Nytillskotten behåller styrspakarna, trigger-knapparna och nederdelen i originalets svarta färg, vilket således resulterar i en helsvart och en röd-svart variant, med knappar och styrkors i de nya färgerna.

Dualsense redblack.webp
Dualsense red.jpg
Dualsense black.jpg
Skärmklipp 2020-06-11 23.12.40.png

Under skalet gäller däremot inga förändringar och Dualsense-kontrollerns paradnummer som är omfattande haptisk återkoppling, kvarstår. I samband med avtäckandet av de nya färgerna publicerar Sony korta intervjuer med flera spelutvecklare, med utvecklarnas planer för just den haptiska återkopplingen i centrum.

Bland de tillfrågade finns Ratchet & Clank: Rift Apart-utvecklaren Insomniac Games, som lovar att små detaljer som vibrationer när föremål plockas upp ska sällskapa starkare känsla vid fotsteg och explosioner. Unknown Worlds som arbetar med den dagsfärska titeln Subnautica: Below Zero förklarar att ficklampans strömbrytare och verktyg som borrar känns genom kontrollern, samt att vibrationer hjälper spelaren att navigera rätt i jakten på resurser.

De två nya färgerna landar i butik i juni och priserna bör landa på samma nivå som de nu tillgängliga vita varianterna, vilka går loss för 650 – 800 kronor. Huruvida även spelkonsolen framöver får alternativa färger återstår att se.

Gillar du Playstation 5-utseendet och handkontrollern? Faller de färska färgtonerna dig på läppen? Berätta i kommentarstråden!