Bethesdas nästa stora titel Starfield presenterades 2018 på spelmässan E3, och sedan dess har väldigt lite information om rymdäventyret framgått. Under våren godkändes även Microsofts förvärv av Zenimax, och därmed blev Bethesda en del av Xbox-familjen. Förvärvet har väckt frågor om huruvida titlar i framtiden blir exklusiva, särskilt då Microsoft i samband med detta satsat hårt på sin prenumerationstjänst Xbox Game Pass.

Varken Bethesda eller Microsoft har gett mer än luddiga svar kring frågan om exklusivitet, men nu rapporterar välrenommerade speljournalisten Jeff Grubb att Starfield utan tvekan är exklusiv till PC och Xbox.

I den tråd som följer Grubbs Twitter-post instämmer flertalet andra spelprofiler av olika slag, och menar att Sony och Playstation är helt ute ur leken sedan länge. Även om vissa spel fått behålla sin exklusivitet till andra plattformar sedan Microsoft förvärvade Bethesda vore det logiskt för bolaget att behålla en titel av den storleken på sin egen plattform.

Grubbs uttalande skulle möjligen kunna vara en tolkningsfråga. Det är inte ovanligt med så kallade "timed exclusives", där titeln endast är exklusiv till en plattform under en tidsbegränsad period innan den lanseras till flera. Starfield skulle därmed kunna bli exklusiv till Xbox och PC eller Xbox Game Pass under en första period för att sedan släppas till exempelvis Playstation 5.

Läs mer om Bethesda: