Det hittills namnlösa Battlefield 6 är på ingång och DICE själva har tidigare genom Twitter antytt att spelet avtäcks i juni, potentiellt under spelmässan E3 som hålls månadens andra helgen. I början av maj läckte även ett fåtal lågupplösta bilder som sades vara från spelet, där det gick att skymta stridshelikoptrar och en vy inifrån ett fordon.

Nu har de första bilderna fått sällskap av ytterligare cirka 50 stycken skärmdumpar som sammantaget ser ut att vara tagna från en trailer. Bilderna dök först upp på bilduppladdningstjänsten Imgur där de även satts ihop till en animation som efterliknar det videoklipp de hämtats från.

cGjlvDt.png
MP3FJu9.png
NhpWNi0.png

Av bilderna att döma utspelar sig spelet sig i en nutida eller möjligen nära framtid. Det går att skymta fler av de helikoptrar som syntes i de första bilderna samt mer futuristiska inslag som en hundliknande fyrbent robot och en raketuppskjutning. Bilderna är dessutom välfyllda med explosioner, vilket rimmar väl med vad DICE tidigare sagt om spelet.

Ansvariga på DICE har varken bekräftat eller dementerat bilderna, men enligt Tom Henderson som tidigare läckt information om både Battlefield och Call of Duty är bilderna legitima. De ska ha hämtats från en trailer som DICE redan visat för utvalda grupper och Henderson uppskattar även att läckan visar upp 80 procent av materialet. Huruvida de visar sig vara äkta eller inte återstår att se.

Läs mer om Battlefield 6: