Användare som loggar in med BankID i Klarnas mobilapplikation har drabbats av en okänd störning som gett dem obehörig åtkomst till okända användares konton. Det rapporterar Aftonbladet, vars läsare hört av sig och berättat om felet.

Enligt uppgift ska användare vid inlogg ha sett andra personers fulla köphistorik, transaktioner och personuppgifter, inklusive delar av kontonummer och kortnummer. Klarna har för närvarande en störning gällande "transaction listings" som undersöks.

2021-05-27 11_51_52-Klarna Status - We are noticing issues with our transaction listings in the Klar.png

Till SVT meddelar Klarnas presschef Niklas Gillström först att störningen var okänd för honom och att han inte informerats om en händelse av det slaget. I ytterligare ett uttalande bekräftar han nu felet.

Vi upplever för tillfället störningar i våra system orsakade av tekniska problem. Vi gör vårt yttersta för att återställa systemet och våra tjänster till full kapacitet och ber om ursäkt för eventuella besvär som detta medför för våra kunder – Niklas Gillström, Presschef på Klarna

Applikationen ligger nere för tillfället och och det är inte möjligt för användare att logga in. All inloggning förblir av säkerhetsskäl blockerad fram till problemet kan lösas. Ärendet hanteras även av Finansinspektionen, som sköter tillsynen över banker i Sverige. Det är Klarna själva som anmält ärendet till Finansinspektionen.

Problemet ser inte ut att ha varit begränsat till Sverige. På Twitter rapporterar användare från bland annat Storbritannien samma fel. För tillfället är det okänt om användare kunnat handla genom andra konton eller endast fått tillgång till informationen.