I samband med pandemin har e-handeln ökat och många väljer att beställa produkter över internet framför att gå i fysiska butiker. Även om hemleverans är ett alternativ innebär det även att ombuden för de olika frakt- och logistikbolagen snabbt fylls på med paket. För Icas del har det inneburit att köbildning flyttat från butiker till stationer för utlämning, exempelvis förbutiker.

Den ökade pakethanteringen kräver dessutom resurser i form av personal och yta, och den ökade pakethanteringens effekter så som köbildning har enligt Ica Gruppen negativ inverkan på företagets kunder. I ett pressmeddelande berättar de nu att de i samarbete med Postnord lanserar en automatiserad paketrobot för att underlätta hanteringen av försändelser från Postnord i fem av sina butiker i Sverige.

Det sker stora förflyttningar inom e-handel och genom att ta nästa steg i pakethanteringen tillsammans med vår strategiska partner Postnord, kan butikerna nu erbjuda ett smidigare sätt för kunderna att hämta sina paket när de handlar och samtidigt som butikerna kan hantera större volymer mer effektivt. – Per Carlén, chef för Kategoriområde Förbutik, ICA Sverige.

Paketroboten levereras från företaget Cleveron. Till skillnad från de paketskåp som används av exempelvis Instabox, där varje paket har ett individuellt fack som låses upp med en kod, har paketroboten bara två luckor för utlämning och inlämning. Inuti skåpet sitter en robotarm som sedan sorterar och hanterar försändelserna. Systemet läser av de QR-koder som redan tilldelas paket genom Postnords mobilapplikation. Skulle pilotprojektet lyckas är ambitionen att öppna upp paketroboten för fler leverantörer.

Butikerna som deltar i pilotprojektet:

  • ICA Maxi Barkarbystaden – Stockholm

  • ICA Maxi Flygstaden – Halmstad

  • ICA Kvantum Ale – Nödinge

  • ICA Nära Bärkehallen – Söderbärke

  • ICA Nära Tores Allköp – Skivarp

Kan du tänka dig att prova en paketrobot för att hämta dina försändelser?