Den uppdaterade versionen av Nintendos fyra år gamla spelkonsol är närmast mytomspunnen. Rykten om Nintendo Switch Pro har haglat tätt de senaste åren, men bland insatta källor är konsensus att det handlar om en uppgradering till en mer högupplöst OLED-skärm, en ny systemkrets från Nvidia och potentiellt deras uppskalningsteknik Deep Learning Super Sampling (DLSS).

Förra veckan framkom även att Switch Pro väntas gå in i produktion i juli månad, och att ett avtäckande potentiellt sker under spelmässan E3. Spelkonsolen dök nyligen upp på mexikanska Amazon, något som snabbt togs bort. Nu återupprepas historien, men den här gången listas Switch Pro hos franska elektronikåterförsäljaren Boulanger.

Den franska Twitter-profilen Nintend' Alerts visar en bild av Boulangers webbplats tillsammans med återförsäljarens interna produktinformation. Där finns inget lagersaldo eller nya specifikationer, men däremot listas konsolens pris som 399 euro – en bra bit över de 299 USD som spekulerats bli riktpriset. Det skulle kunna innebära att det handlar om en mer omfattande uppgradering hårdvarumässigt, som låter konsolen leva sida vid sida med originalet.

Nintendo har inte bekräftat något officiellt, men med E3 nära i tiden kan det förändras inom kort. I ett inlägg på Twitter avslöjar de att en 40 minuter lång presentation väntar under mässans sista dag, den 15 juni. Presentationen ska huvudsakligen fokusera på mjukvara och framtida spellanseringar för Nintendo Switch, följt av tre timmars spelande i Nintendo Tree House Live. Om Switch Pro verkligen dyker upp återstår således att se.

Läs mer om Nintendo Switch: