DICE och Electronic Arts (EA) talade officiellt om Battlefield 6 första gången hösten 2020 och att det skulle bli en titel av "hittills inte tidigare skådad skala". Spelstudion DICE fick också ett extra år på sig att utveckla spelet, vars lansering är tänkt att äga rum till julhandeln 2021. För den som sett fram emot vad exakt det handlar om är väntan över imorgon, den 9 juni klockan 17:00.

UPPDATERING 2021-06-09 16:05: Ursprungligen skrev vi som det kommunicerats att avtäckandet skulle äga rum klockan 16:00. På klockslaget startade istället ännu en timer på en timme, som således är den som gäller för avtäckandet av nästa Battlefield.

De officiella kanalerna för Battlefield håller hårt på information kring spelet, men några ledtrådar har letat sig ut. I slutet av maj dök ett femtiotal bilder upp på Imgur som visar vad som tros vara en intern trailer för spelet. Bilderna finns sammanlagda som en animation, och utöver fullspäckat med explosioner skymtas en till synes tropisk ö, futuristiska robothundar och en rymdfarkost på väg att lyfta.

Andra uppgifter och spekulationer cirkulerar kring liknande scenarion. Bland annat finns bilder som påstås vara från ett "pre-alpha"-stadie som visar fler flygfordon och en annalkande sandstorm. Det som med säkerhet är bekräftat är stöd för ett stort antal spelare, potentiellt fler än dagens maxgräns på 64 stycken. Spelmiljön ska i stor skala fyllas med händelser som orsakar förstörelse, vilket sannolikt inkluderar dynamiskt väder. Spelet tros också utspela sig i futuristisk nutid eller nära framtid, givetvis fyllt med mark- och flygfordon av olika slag.

De exakta detaljerna anländer den 9 juni klockan 17:00 svensk tid och livesänds på Youtube, där nedräkningen inför eventet redan är igång.

Vilka ingredienser hoppas du utgör nästa Battlefield från DICE?