Efter många rykten och dubbla nedräkningar är nu nästa Battlefield-titel avtäckt. Det nya spelet får namnet Battlefield 2042 och DICE bjuder på flera både väntade och oväntade nyheter, vilka vår syskonsajt FZ fick ta del av på förhand. På spelsajten berättar chefredaktör Carl Johansson Sundelius mer om sina första intryck.

FZ delar med sig av sina första intryck

Redan tidigt i sina uttalanden lovade DICE ett spel i helt ny storleksskala, och det löftet håller de. Till PC och de senaste konsolerna stödjer Battlefield 2042 upp till 128 spelare per bana och ännu större spelytor än tidigare titlar. Förra generationens konsoler får dock nöja sig med 64 spelare och något krympta banor.

Bana1-Kaleidoscope.jpg

Kaleidoscope

Bana2-Manifest.jpg

Manifest

Bana3-Orbital.jpg

Orbital

Bana4-Discarded.jpg

Discarded

Bana5-Renewal.jpg

Renewal

Bana6-Hourglass.jpg

Hourglass

Bana7-Breakaway.jpg

Breakaway

BF-2042a.jpg
BF-2042b.jpg
BF-2042c.jpg
BF-2042d.jpg
BF-2042e.jpg

Battlefield 2042 lanseras med sju nya banor och DICE bekräftar spellägena Conquest och Breakthrough. Det blir även en historisk spelförändring i det förstnämnda, där enskilda flaggor ersätts med flaggor grupperade i sektorer. För att erövra en sektor behöver alla dess flaggor tas över först. Handlingen utspelar sig som spekulerat i en nära framtid och på flera olika platser jorden över. För att balansera de stora nya banorna blir det även möjligt att kalla på fordon, istället för att tvingas hämta dem på specifika platser.

Specialist-Recon-Casper.jpg

Specialist Recon-Casper

Specialist-Maria-Falck.jpg

Specialist Maria Falck

Specialist-Pyotr.jpg

Specialist Pyotr

Specialist-Webster-Mackay.jpg

Specialist Webster Mackay

DICE väljer även bort sina traditionella soldatklasser för ett system baserat på äldre titlars kategorier. Spelare får välja mellan tio olika namngivna specialister med olika unika egenskaper som grund, som sedan ska gå att skräddarsy vidare efter egen smak, med undantag för vissa låsta förmågor.

DICE fortsätter att med Battlefield 2042 tala om Levolution, där olika event förändrar banorna under spelets gång. Här nämner DICE att rymdraketen i Orbital kanske sprängs, men också att tornados eller sandstormar kan dra in över andra banor. Här är det sista ordet om vad som tar Levolution till nästa nivå ännu inte sagt.

Battlefield 2042 lanseras den 22 oktober 2021 och blir tillgängligt till PC, Playstation 5, Xbox Series X/S, Playstation 4 och Xbox One.