Under gårdagen bjöd DICE på en efterlängtad avtäckning av nya Battlefield 2042. I en fem minuter lång trailer visar de upp ett första smakprov och det väntas bli en titt på gameplay nu på söndag. Spelet lanseras i höst, och har därmed nu dykt upp till förbokning i de digitala spelbutikerna.

Battlefield 2042 släpps till PC/Windows, Playstation 5, Xbox Series X/S, Playstation 4 och Xbox One, där PC-spelare får den lägsta prislappen. Standardversionen landar på 649 kronor, 200 kronor billigare än till senaste generationens konsoler. Där hamnar standardversionen istället på 849 kronor, som efter höjningar under 2020 kan bli en vanligare prisnivå för större titlar. Förra generationens konsoler lägger sig mitt emellan på 749 kronor.

Plattform

Standard

Gold*

Ultimate*

PC

649 kronor

949 kronor

1 149 kronor

Playstation 5
Xbox Series X/S

849 kronor

1 049 kronor

1 249 kronor

Playstation 4
Xbox One

749 kronor

1 049 kronor

1 249 kronor

* Förbokning av Gold och Ultimate ger Early Access

De lite mer påkostade utgåvorna Gold och Ultimate är även de billigare till PC, men får identisk prissättning på konsol. Det är trots att den äldre generationen konsoler inte får stöd för 128 spelare, utan står kvar på 64 spelare. PC-utgåvorna finns tillgängliga på Steam, Origin och Epic Games och konsolutgåvorna i respektive tillverkares egen butik.

Att förboka eller ej är en omdiskuterad fråga, där spelutgivarna självklart föredrar det förstnämnda. För den som känner sig bränd av tidigare besvikelser är det kanske inte lika självklart, särskilt inte i ett mycket tidigt skede. Den som trots allt känner sig villig att förboka Battlefield 2042 erbjuds tidig åtkomst till en öppen beta, men exakt när den är framgår inte.

Gold och Ultimate-bokningar får tidigare tillgång till spelet och baserat på information under titlarna i Xbox Store ser det ut att bli från den 15 oktober. I övrigt ser en eventuell bonus endast ut att innehålla kosmetiska tillbehör. Förbokningen pågår fram tills lanseringen, som är den 22 oktober 2021 till samtliga plattformar.

Att förboka eller inte förboka, det är frågan. Avvaktar du lite till eller är det all-in direkt?