Det har gått mer än ett decennium sedan James Cameron regisserade storslagna strider på den avlägsna planeten Pandora, där människor med stridsmaskiner tog till vapen mot de blå utomjordingarna Na'vi i en av världens dyraste filmproduktioner – Avatar. De närmaste åren väntar uppföljande filmer, men sedan 2017 är det också känt att ett spel utvecklas. Nu avtäcker Ubisoft fler detaljer om detta, genom ett kort inslag på E3.

Titeln blir Avatar: Frontiers of Pandora och bakom spelet står den svenska spelstudion Massive Entertainment. Med en tre minuter lång trailer spelvärlden ett ansikte. I likhet med filmen vankas djungelmiljöer och dinosaurieliknande varelser både på land och i luften, där sistnämnda typ tar planetens ursprungsbefolkning till skyarna med pilbåge i hand.

Avatar 2.PNG
Avatar 3.PNG
Avatar 4.PNG
Avatar 1.PNG

Spelmotorn Snowdrop används och i videobeskrivningen till trailern antyds att det blir en titel som inte hålls tillbaka av äldre generationers hårdvara. Avatar: Frontiers of Pandora kapar nämligen stöd för förra generationens spelkonsoler och är exklusivt för Playstation 5, Xbox Series X/S samt PC/Windows. För den som spelar strömmat kommer titeln också till Googles Stadia och Amazons Luna-variant.

FZ samlar alla klipp från Ubisofts sändning

Det återstår att se om Massive Entertainment väljer att implementera funktioner så som ray tracing med tanke på låsningen till färsk hårdvara. Därtill får framtiden utvisa hur spelet ser ut och fungerar i praktiken, eftersom trailer-klippet inte innehåller särskilt mycket konkret information eller gameplay. Klart är i alla fall att det blir en öppen spelvärld och att spelare kan dyka in i Avatar-universumet någon gång under 2022.

Tror du att Avatar fungerar bra som spel och vad krävs för att du ska hoppa på tåget? Berätta i kommentarstråden!