Sony Playstation VR (PSVR) lanserades 2016 och utvecklades för att användas med Playstation 4 och Playstation 4 Pro, men fungerar även till Playstation 5. Det fick en förhållandevis låg prislapp, runt 4 000 kronor, då fokus låg på att hålla det enkelt och göra virtuell verklighet tillgängligt för fler. Sonys VR-headset gick hem hos Playstation-användare och i februari 2021 utlovade Sony en uppföljare.

I mars letade sig nya handkontroller ut, och i maj kom uppgifter om potentiella specifikationer för den nya enheten. Det handlar bland annat om inbyggda sensorer, bredare synfält, högupplösta skärmar om 2 000 × 2 040 pixlar per öga och ny ögonspårningsteknik. Sony har hittills endast sagt att de inte planerar lansera produkten under 2021, eftersom att den ännu inte är färdigutvecklad. Enligt en anonym källa till Bloomberg är det dock inte särskilt långt kvar, Sony påstås sikta mot julhandeln 2022.

Enligt samma uppgifter planerar Sony använda OLED-paneler från Samsung till nästa generations PSVR, till skillnad mot HTC och Facebook som med Vive respektive Oculus gått över till LCD-paneler. Det är ingen ny strategi att dra nytta av julhandeln för att sjösätta nya produkter och det förefaller inte helt osannolikt för Sony att ha nästa generation redo om drygt ett år. Huruvida det faktiskt blir OLED från Samsung återstår att se, då varken Samsung eller Sony kommenterar uppgifterna.

Läs mer om VR: