Den österrikiska kylartillverkaren Noctua tillhandahåller ett stort antal högpresterande luftkylare och fläktar. Bolagets brun-beiga färgschema är dock en vattendelare som i vissa entusiasters ögon är ett kvitto på kvalitet, men enligt andra ett hot mot en stilfull dator. I sitt prisbelönta galleri visar dock @Raawmeat att fulsnyggt går hem, när det omfamnas till fullo.

Noctua rullade nyligen ut den fläktlösa jättekylaren NH-P1, en produkt som i åratal synts i montrar på mässor som Computex – att låta produktlanseringar dra ut på tiden är något av en specialtet för Noctua. Nu presenterar företaget planen för de kommande kvartalen, där kylning för människor kanske är mest utstickande. Det handlar om en bordsfläkt som har planerad lansering till andra kvartalet 2022, varför datorfantaster sannolikt kan låta Noctua vispa igång luftflödet framför skärmen nästa sommar.

noctua_roadmap_062020_frame.png

Närmare detaljer kring produkten nämns inte, men under Computex 2019 skymtades en prototyp av en bordsfläkt signerad en missnöjd Noctua-ingenjör. Prototypen är dock en enkel ram och fot som skruvas på flaggskeppsfläkten NF-A12x25, men den färdiga produkten kan antas vara något mer välpolerad. Färgschema återstår att se.

noctua-32.jpg

En tidig prototyp av en bordsfläkt.

Den färska produktplanen avslöjar att Noctua under tredje kvartalet 2021 släpper kylare till Intels "Ice Lake-SP"-processorer med den mastiga sockeln LGA 4189. Under årets sista kvartal kan de som inte uppskattar brun-beige kulör lägga vantarna på nämnda NF-A12x25 i svart format, medan vita fläktar av okänd sort dyker upp första kvartalet 2022. Då vankas också "nästa generations 140 mm-fläkt", vilket möjligtvis kan vara ett större syskon till NF-A12x25.