För den som i pandemins fotspår tröttnat på att alla soffaktiviteter sker i ensamhet kan lösningen ha anlänt. Samsung lanserar nämligen Second Screen Game Chair – ett paket med fåtölj, en justerbar arm och tillhörande surfplatta ur Samsungs Galaxy Tab S-serie. Paketet är speciellt anpassat för TV-tittande och soffhäng på distans.

Sport för samman människor, det är sedan gammalt. Men att uppleva det tillsammans kan ibland vara svårt på grund av olika anledningar. Det här året har lärt oss att kreativitet och lösningsorientering är två egenskaper som underlättar det sociala livet. Det går nämligen ofta att få en fin stund tillsammans – utan att vara på samma plats.

Fåtöljen är främst riktad till sportentusiaster, som av olika anledningar har lite svårt att uppleva matchstämningen tillsammans. Med hjälp av den justerbara armen och surfplattan är det tänkt att kännas som att vännerna sitter alldeles intill. Det framgår inte om det är något speciellt med armen eller fästet som får det hela att kännas extra inlevelsefullt.

2021-06-28 15_42_33-Samsung Press _ Samsung Sverige.png

För den som inte kan vänta inkluderar Samsung både ritning och inspirationsfilm i sitt pressmeddelande, för att användare själva ska kunna bygga ihop sin egen Second Screen Game Chair. Lyckligtvis verkar det handla om en enkel installation, där det enda som krävs utöver fåtölj, hållare och surfplatta ser ut att vara en mejsel och lite skruv.

När fåtöljpaketet går att beställa och till vilket pris framgår inte. Samsung föreslår dock surfplattan Galaxy Tab S7 eller Galaxy Tab S7 Plus som finns att köpa hos återförsäljare från 6 990 kronor respektive 9 960 kronor.

Saknar du sällskap framför TV:n?