Det ökända gemet bestyckat med enorma ögon och ett leende är kanske ett av Microsofts mest ogillade påfund genom tiderna, till den grad att bolaget själva ställt sig på Clippy-hatarnas sida. Skrivbordsassistenten introducerades med Office 97 och var tänkt att ge användaren hjälpsamma tips för att navigera programvaran eller bara få lite hjälp med sitt skrivande.

Den frustrerande hjälpredan petades för gott år 2007. Efter ett antal Clippy-fria år har en slags nostalgi väckts där gemet gått från hatobjekt till något som i efterhand var ganska roligt ändå. Microsoft har till och med låtit Clippy ta plats i en bakgrundsbild i Teams, vilket kanske var varför de också bestämde sig att utlysa följande utmaning på Twitter.

I utbyte mot 20 tusen gilla-markeringar utlovas Clippys återkomst till Microsoft 365, det vill säga vad som tidigare hette Office. Det blir dock ingen större roll den här gången – Clippy får bara ersätta den vanliga gem-emojin. Ungefär ett dygn och 140 tusen tummar upp senare uppfyller Microsoft sitt löfte. Clippy är återupplivad och inleder en ny karriär som emoji.